RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Капітан Defender отримав медаль в Україні після провокації РФ

В рамках урочистої церемонії закриття наймасштабніших в історії щорічних міжнародних навчань Sea Breeze 2021, капитан британського есмінця Defender Вінсент Оуен отримав почесну нагороду від України.

Про це повідомляє "Фокус".

Також було нагороджено начальника регіонального управління Морської охорони контр-адмірала Олега Костура.

"За підсумками навчань українські та західні військові були удостоєні почесних нагород "Захисник України" і "За зміцнення бойової готовності ВМС". Серед нагороджених - командир британського есмінця Defender і начальник регіонального управління Морської охорони контр-адмірал Олег Костур", - йдеться в повідомленні.

Медаль "Захисник України" Фото: Фокус

Почесна нагорода "За зміцнення бойової готовності ВМС" Фото: Фокус

Sea Breeze-2021 стали наймасштабнішими з дня їх заснування в 1997 році. У них взяли участь 32 країни, 5 тисяч військових, 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій.

Нагадаємо, інцидент біля мису Фіолент в Чорному морі, під час якого судна ЧФ РФ і Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ відкрили вогонь по кораблю НАТО біля узбережжя Криму, отримав бурхливу реакцію українців, які обговорювали напад росіян на британський есмінець HMS Defender D36.

Також "Апостроф" повідомляв, 29 червня, в англійському графстві Кент на автобусній зупинці знайшли засекречені документи міністерства оборони Британії, в яких міститься інформація по британському есмінці Defender. Як заявив заступник міністра оборони Британії Джеремі Куїн, в події винен співробітник уряду, який тимчасово позбавлений доступу до секретних матеріалів.