RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ряд "слуг народу" намагалися зірвати фінансування однієї з ключових реформ Зеленського - ЗМІ

Нардепи Арсеній Пушкаренко, Леся Забуранна, Олександр Трухін і низка інших "слуг народу" не голосували за розподіл фінансування Мінрегіону на створення Державної інспекції архітектури і містобудування (ДІАМ) на засіданні Комітету ВР. Депутат Пушкаренко також погрожував голові комітету подати заяву в ГБР в зв'язку з винесенням рішення на голосування.

Про це пише РБК-Україна.

Нову інспекцію створили постановою Кабміну в грудні 2020. Повноцінно орган зможе почати працювати, коли відомство набере хоча б 200 чоловік. 7 липня Кабмін прийняв розпорядження перерозподілити кошти на ДІАМ з Мінрегиону. 2021-го передбачалося виділити на це 71,5 млн грн. Перерозподіл повинен узгодити Комітет ВР з питань бюджету.

"Однак, коли 14 липня питання про виділення грошей на ДІАМ було винесено на голосування, за словами одного з учасників засідання, стали відбуватися дивні речі. Окремі подробиці описав глава виконавчого комітету Ради реформ Михайло Саакашвілі. За його словами, не голосували і активно блокували питання фінансування ДІАМ глава тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування корупції в ліквідованій ДАБІ член комітету Арсеній Пушкаренко (Слуга народу). За даними учасників, також не голосували за питання члени комітету від "слуг" Леся Забуранна, Олександр Трухін, Любов Шпак і ряд інших" , - йдеться в матеріалі.

Позиція Пузійчука з питання ДАБІ та ДІАМ зрозуміла, пише видання - "він мав стосунок до ряду будівельних компаній", і може бути зацікавлений у затягуванні запуску нового органу.

"Кілька учасників засідання звернули увагу на несподівано агресивне протистояння питання фінансування ДІАМ з боку Арсенія Пушкаренка, депутата від" Слуг народу ". Коли після першого голосування питання не набрало достатньої кількості голосів і глава комітету Юрій Арістов поставив його на повторне голосування, Пушкаренко не просто голосно висловлював невдоволення "порушенням регламенту", а й прямо ображав присутнього на засіданні Семена Кривоноса як нелегітимно призначеного главу ДІАМ. На другий день, коли голосування вдалося провести результативно, він погрожував Арістову направленням заяви в ДБР про нібито перевищення повноважень", - йдеться в матеріалі.

Ні Пушкаренко, ні Забуранна і Трухін, які не голосували за рішення, не були помічені в зацікавленості будівельними питаннями. Пушкаренко кілька місяців тому очолив Житомирський обласний осередок партії "Слуга народу". Трухіна Пушкаренко знає не менше 6 років по "волонтерській лінії". 2014-го Пушкаренко відремонтував і передав контррозвідці СБУ "безоплатно наданий фермером Олександром Трухіним автомобіль УАЗ".

Комітет ухвалив рішення без участі зазначених депутатів.

"Які ще питання, пов'язані з будівництвом або архітектурно-містобудівній контролем, захочуть заблокувати "слуги" в наступний раз - з'ясується вже у вересні, коли в Раді буде в другому читанні розглядатися профільний законопроект", - йдеться в статті.