Відбили у поліції і відвезли: Чаус моментально "зник" після своєї несподіваної появи

Скандального колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса було виявлено у Вінницькій області. Втікач здався владі, але співробітники СБУ відбили його у поліції та вивезли в невідомому напрямку.

Про це пише головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов у себе в Facebook.

У п'ятницю, 30 липня, в село Мазурівка Вінницької області до сільського старости Леоніда Вітковчського прийшов побіжний суддя-корупціонер Микола Чаус, який знаходиться в розшуку Національного антикорупційного бюро України. Після цього втікача затримав наряд поліції.

"Однак після затримання в село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які буквально відбили Чауса у наряду Могилів-Подільського районного відділення поліції, і вивезли Чауса в невідомому напрямку", - пише Бутусов.

На його думку, дії СБУ підпадають під кваліфікацію статті 382 (невиконання судового рішення) і статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень).

У Вінницькій області правоохоронці почали заходи з пошуку та затримання співробітників СБУ, які викрали Чауса у поліції.

"Станом на 15:30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок з детективами НАБУ не виходили", - повідомляється на офіційному Telegram-каналі НАБУ.

Крім того, Антикорупційне бюро закликало правоохоронців передати підозрюваного його представникам.

Редактор Цензор.нет зазначає, що за даними джерел видання, Чауса звільнили за планом, який розробили в Офісі президента. Екссуддя утримувався на базі ГУР МО, і погодився співпрацювати з адміністрацією глави держави в обмін на гарантії передачі його справи з НАБУ в СБУ. Таким чином він хотів уникнути кримінальної відповідальності за корупцію.

Нагадаємо, колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в ефірі програми "Трикутник Іванськой" на Апостроф TV заявив, що Микола Чаус міг утримуватися на базі українських спецслужб в Миколаївській області.