RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Справа про мільйонноий хабар: голові Харківської облради обрали "грошовий" запобіжний захід

У четвер, 5 серпня, Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід підозрюваному в отриманні хабаря голові Харківської облради Артуру Товмасяну у вигляді застави у розмірі майже 3 млн гривень та поклав ряд процесуальних обов‘язків.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За версією слідства на початку поточного року Артур Товмасян у змові зі своїм заступником вимагав та одержав хабар у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Зазначається, що впродовж першого півріччя підозрювані отримали вказану суму чотирма траншами, зокрема, за посередництва їх спільника адвоката.

Нагадаємо, 4 серпня Артуру Товмасяну повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Також Товмасяна виключили з фракції “Слуга народу”. Новим кандидатом на посаду голови облради від партії буде Олександр Попов.

Раніше ми писали, що заступника Товмасяна Андрія Малиша разом з його спільником взяли “на гарячому” при отриманні останньої частини хабаря в 1 млн 50 тис. грн.