RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як Росія відповість на заяви Зеленського по Криму: військовий експерт дав кілька сценаріїв

Днями президент Зеленський дав інтерв'ю телеканалу "Дім". У ньому розгорнуто обговорювалася тема проблеми конфлікту з Росією, а також ситуації на тимчасово непідконтрольних територіях України. Зокрема, Зеленський висловив свою чітку позицію щодо того, що "Крим ніколи не стане російським" і що це все тимчасово.

Військовий журналіст, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", чому в РФ різко відреагували на риторику Зеленського, і що за цим може послідувати.

А досить різкі реакції на слова українського лідера в Росії вже були. Зокрема, віце-спікер Держдуми Росії Петро Толстой заявив, що без Російської Федерації на території кримського півострова "не буде цивілізації".

На думку Селезньова, це твердження не більше, ніж звичайна маніпуляція, і подібних маніпуляцій буде ще багато.

"Будь-які його заяви є не відповідаючими дійсності в нашій державі. Адже тільки нам, українцям, вирішувати, як нам жити, яким чином жити і де саме жити", - заявив Селезньов.

При цьому він додав, що його радують подібні реакції з боку російської влади. На думку Селезньова, такі заяви Зеленського жодним чином не дисонують з настроями людей.

Однак Селезньов підкреслює, що Росія, на його думку, не обмежиться простими різкими коментарями на адресу українського верховного головнокомандувача. Селезньов переконаний, що в найближчому майбутньому цілком реальна жорстка військова конфронтація на південному сході України.

Це проявляється в наративах Кремля щодо того, що Україна нібито не може продовжувати існування, як самостійна і суверенна держава. Подібні наративи, на думку Селезньова, є початком цієї конфронтації. У майбутньому вони переростуть в гарячу фазу.

"У цьому контексті я очікую досить серйозне загострення на сході нашої країни. Так само ми можемо очікувати провокації і на південних теренах нашої країни. Не забуваємо, що досить непроста ситуація на північних кордонах, уздовж кордону з Білоруссю", - додав Селезньов.

Також в тому інтерв'ю президент України Володимир Зеленський вирішив розвінчати міф про те, що українці нібито ненавидять росіян.