RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського з Меркель: на Банковій офіційно назвали теми переговорів

Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров розповів, про що говоритимуть глави держав під час візиту до Києва канцлера Німеччини Ангели Меркель, який запланований на 22 серпня.

Він підкреслив, що візит Ангели Меркель в Україну підтверджує, що без участі Володимира Зеленського існуючі питання безпеки в Європі не вирішуються, повідомляється на сайті глави держави.

"Ангела Меркель і Володимир Зеленський будуть говорити про те, як конкретно Німеччина гарантуватиме виконання тих зобов'язань, які вона взяла на випадок, якщо Росія після запуску "Північного потоку - 2" спробує якимось чином зловживати своїм монопольним становищем", - зазначив Никифоров.

Також, за його словами, мова обов'язково піде про ситуацію на сході України. Крім іншого про те, як реанімувати переговори про припинення війни на Донбасі.

Зеленський і Ангела Меркель також обговорять двосторонні відносини, адже Німеччина є ключовим політичним та економічним партнером України в Європі. Зокрема в області торгівлі, промисловості та енергетики. Існує великий потенціал для зміцнення цих відносин, про що і йтиметься.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Дембельський акорд" пані Меркель: з чим їде канцлер до Зеленського в Київ.