RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Байден на Генасамблеї ООН проголосив "нову еру дипломатії": головні тези виступу

Президент США Джо Байден 21 вересня вперше виступив в якості глави держави на Генеральній асамблеї ООН. Він зазначив, що його політичний курс буде відрізнятися від політики попередників.

Про це повідомляє "DW".

У своїй промові Байден проголосив "нову еру дипломатії" і оголосив про свою готовність до посилення міжнародного співробітництва. За його словами, з закінченням військової місії США в Афганістані Америка завершує епоху "нескінченної війни" і вступає в еру "невтомній дипломатії". Байден також дав ясно зрозуміти, що Сполучені Штати не прагнуть до конфлікту з Китаєм і не хочуть нової холодної війни.

Він додав, що США збираються і надалі відігравати роль лідера, але - разом з партнерами. Ще ніколи міжнародне співробітництво не мало такого значення, як сьогодні, зазначив Байден.

Проте, США як і раніше готові застосувати військову силу в разі необхідності.

Конфлікт на Близькому Сході

Порушуючи тему близькосхідного конфлікту, Байден заявив, що "найкращий спосіб" вирішення ізраїльсько-палестинської проблеми - це створення двох держав. За його словами, прихильність Сполучених Штатів забезпечення безпеки Ізраїлю не підлягає сумніву. Однак він як і раніше вірить, що кращий шлях для забезпечення майбутнього Ізраїлю як єврейської демократичної держави - це його співіснування з життєздатною, суверенною і демократичною палестинською державою.

Кліматичні зміни

Значну частину свого виступу Байден присвятив захисту клімату. Американський лідер звернувся до делегатів ООН з усього світу із закликом вирішити проблему кліматичних змін. Крім того, президент заявив про готовність Вашингтона подвоїти допомогу країнам, що розвиваються в їх боротьбі зі змінами клімату.

Коронавірус

США візьме на себе нові зобов'язання, інформація про яких буде представлена 22 вересня на організованому президентом США онлайн-саміті з пандемії. Центральною темою саміту стане забезпечення справедливого доступу до вакцин в усьому світі.

Він також висловив упевненість в тому, що настане наступна пандемія, і вказав на необхідність вжиття заходів з підготовки до неї. Щоб врятувати життя людей у всьому світі, заходи необхідно приймати вже зараз, підкреслив Байден.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський, який прибув до США, у вівторок, 21 вересня, взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.