RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У Росії винайшли радар для пошуку безпілотників, але толку від нього мало: фото і відео

Російська державна корпорація "Ростех" на виставці "Интерполитех-2021" похвалилася новою військовою розробкою - "детектором" безпілотних літальних апаратів "Атака-Шорох".

У можливостях російського "супер-радару" розбиралися журналісти Defence Express.

За даними розробників, новинка має надчутливі мікрофони, які "чують" наближення дрона на відстані та дають можливість визначити його місцезнаходження. Після цього комплекс РТР / РЕБ "Атака - DBS" пригнічує канали управління в діапазоні частот, які використовують безпілотники - від 2 ГГц до 6 ГГц.

Технічний директор української компанії "Трител" Ігор Сенчило пояснив, що акустичні пристрої можуть визначати присутність БПЛА на дуже незначних відстанях, що обумовлено занадто швидким загасанням високих частот. Зокрема, мова йде про частоти від 100 герців і вище, на яких працюють електричні дрони.

Також експерт зазначив сильне "зашумлення" цього діапазону, в результаті чого дальність виявлення може скласти не більше сотні метрів, чого недостатньо не тільки для військового, але навіть для цивільного застосування.

За словами Ігоря Сенчила, російська розробка може визначити лише загальний напрямок на джерело звуку, чого мало для точного визначення координат цілі.

Раніше ми розповіли про російські міжконтинентальні ракети, гіперзвукову зброю і новітні системи ППО.