RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Такого ніколи не було: у РНБО розкрили деталі нової військової доктрини

Наприкінці березня Україна одержала нову військову доктрину, тобто "Стратегію військової безпеки". Вперше в історії незалежної України фактично оголошено про всеосяжний принцип організації оборони.

"До певного часу не було нормативно-правових актів прямої дії, які мають це забезпечити. Ми дуже багато з цього питання цього року працювали, щоб дати чітке розуміння громадянам своєї ролі та місце знаходження у разі виникнення тих чи інших складних ситуацій на території нашої країни", - зазначив Данилов.

За його словами, цього року було дуже багато засідань із цього приводу. Вперше в історії 86 президентських указів було прийнято Радою національної безпеки і оборони.

"У нас є чітке розуміння, що затверджено ракетну програму, у нас затверджено розвиток наших Військово-морських сил, у нас дуже багато рішень прийнято з цього приводу. Більше того, вони не тільки ухвалені – вони зараз встановлюються, вони зараз контролюються – для того , щоб вони були доведені до відповідного логічного закінчення. Ніяке завдання, яке ставить президент, не знімає з нас необхідності контролю доти, доки воно не буде виконане", - заявив Данилов.

За його словами, щодо оборони прописані детальні дії кожного інституту, кожної структури. Більше того, цим планом оборони охоплено більше державних інституцій, які будуть залучені у разі небезпеки.

Раніше "Апостроф" писав, що за весь період російської агресії на території України Київ вже ухвалив безліч пов'язаних з цим постанов і законопроектів. Як приклад – визнання Російської Федерації країною-агресором. Проте супротивником на рівні військової доктрини, яка є у більшості держав, її ще не визнали.

Більше читайте у статті: "У нас є зброя проти Росії, на яку ніхто не звертає уваги – Олексій Данилов".