RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

За участю Путіна: Зеленський запропонував новий формат переговорів щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський запропонував главі США Джо Байдену організувати тристоронні онлайн-переговори за участю Володимира Путіна. Наразі офіційний Київ очікує відповіді на свою пропозицію.

Про це заявив глава Офісу Президента Андрій Єрмак під час спілкування з американським дипломатом, директором Євразійського центру Atlantic Council Джоном Гербстом.

"Ми думаємо, це може спрацювати… Ми очікуємо на реакцію російської сторони, але наші американські партнери сприйняли нашу пропозицію з певним інтересом", — сказав керівник ВП.

Варто зазначити, що раніше переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі проводились у рамках "нормандського формату", в якому брали участь Росія, Україна, Німеччина та Франція, але не було Сполучених Штатів Америки.

Раніше Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на важливості переговорів між США та Російською Федерацією і додав, що найближчим часом відбудеться зустріч представників "Нормандії" але не уточнив її дату. Він зазначив, що разом із головою Франції неодноразово намагався активізувати цей формат, який тривалий час не діяв.