RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Виробництво "Байрактарів" в Україні: експерт пояснив хитрість Ердогана

Підписання угоди між офіційними Києвом та Анкарою про виробництво безпілотників "Байрактар" в Україні є такою собі східною хитрістю президента Туреччини Реджепа Ердогана, який переслідує свої цілі.

Про це екс-нардеп (2012-2014), експерт із питань державної безпеки Юрій Михальчишин розповів в інтерв'ю виданню Realist.online.

За його словами, Ердоган не дає нам безкоштовно системи озброєння та боєприпаси.

"Україна платить за кожен літальний апарат, а це – кошти для турецького бюджету, робочі місця на цих заводах тощо. Тому перенесення виробництва в Україну - це турецька інвестиція в майбутнє", - каже експерт із держбезпеки.

На його думку, головне, що тут задіяні наші моторобудівники, бо без наших двигунів власними силами новітні безпілотники літати не зможуть.

"А це означає, що цикл виробництва замкнеться на нас, і врешті-решт ми отримаємо високотехнологічне підприємство військово-промислового комплексу — перше, хотів би особливо наголосити, побудоване з нуля за часів незалежності. Тому саме ця конкретна східна хитрість вигідна і нам. А те, що це викликає істерику в Кремлі – його (Кремля) проблеми” , – резюмував Юрій Михальчишин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Михальчишин пояснив, наскільки реальною є ініціатива Зеленського щодо збільшення ЗСУ.