RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Україна озвучила чисельність військ РФ біля своїх кордонів

У Міністерстві оборони України озвучили чисельність російських військових сил уздовж українських кордонів з боку Росії, Білорусі та ОРДЛО. Наразі налічується 140 тисяч військових.

Про це заявив очільник Міністерства оборони Олексій Рєзніков в ефірі телеканалу ICTV, якого цитує Укрінформ.

За його словами, у цю кількість входить повітряний та морський компонент.

"Станом на сьогодні вздовж усіх кордонів з Україною з боку РФ, Білорусь республіки та тимчасово окупованих територій знаходиться наземного компонента 119 тисяч вояків. Якщо додати повітряний та морський компонент це буде 140 тисяч. Це 72 батальйонно-тактичних груп із яких 11 знаходяться в Республіці Білорусь. Це об’єктивні факти", - повідомив міністр.

Глава Міноборони зауважив, що 10-20 лютого очікуються спільні російсько-білоруські військові маневри "Союзна рішучість-2022", українська армія також проведе власні військові навчання.

Територіально навчання Збройних сил України будуть відбуватися на полігонах у Рівному, Ковелі, Овручі, Широколанівськоському військовому полігоні на Миколаївщині, в Олешківських пісках, Чернігові, Чугуєві, Сумах та Одесі. Резніков додав, що в інших місцях українські військові проведуть навчання із застосуванням байрактарів, джавелінів та ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російських військовослужбовців, які нині дислокуються на території Білорусі поблизу кордонів України, може бути набагато більше, ніж про це повідомляють іноземні ЗМІ.