RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Чи піде Україна на силове повернення Криму та Донбасу: у Міноборони дали чітку відповідь

Українська армія не вдаватиметься до силового повернення Криму та Донбасу. У Міністерстві оборони наголосили, що на відміну від недружніх сусідів, влада України цінує кожне людське життя.

Про це розповів глава Міноборони Олексій Резніков, пише РБК.

За його словами, з цієї причини жодних наступів з боку Збройних сил України не буде, попри політичні, релігійні чи інші уподобання. Це питання прагнуть вирішити у дипломатичній площині.

"Жодних силових акцій, жодних військових операцій із силового повернення окупованих нині Росією українських територій із бойовими діями ми не плануємо. Ми все зробимо політико-дипломатичним шляхом", - наголосив посадовець.

Рєзніков додав, що на окупованих територіях живуть громадяни України, частина з яких була змушена взяти російські паспорти, щоб вижити. Саме тому, мирним, без насильства, шляхом, ці території, невдовзі мають стати українськими.

"Ми йдемо мирним шляхом, зробимо все спокійно, завтра чи післязавтра і Крим, і Севастополь, і Луганськ, і Донецьк знову будуть українськими, там будуть українські прапори та українська влада. Це станеться без насильства, бо люди хочуть цього", - зауважив він.

Раніше "Апостроф" писав, що вранці 17 лютого бойовики обстріляли дитячий садок у Станиці Луганської Луганської області.