RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Загинули тисячі: Україна назвала кількість жертв агресії Росії з 2014 року

У Міністерстві закордонних справ зробили заяву з нагоди восьмої річниці російської агресії проти України.

Текст заяви опубліковано на сайті МЗС України.

Українські дипломати наголошують, що з 2014 року збройний конфлікт на Донбасі вже забрав життя 14 тисяч українських громадян. При цьому ще як мінімум 30 тисяч, включаючи цивільних, було поранено, а 1,5 мільйона були змушені покинути свої будинки та переселитися на підконтрольні Києву території України.

"Перша з часів Другої світової війни спроба віднести частину території сусідньої держави силою стала ударом по світовій безпеці, що ґрунтується на міжнародному праві, у тому числі повазі до міжнародно визнаних кордонів суверенних держав", - заявили в повідомленні МЗС.

При цьому українські дипломати зазначають, що російська окупація перетворила захоплені території на зони з безпредметним порушенням прав та свобод людини. Усіх незгодних із режимом систематично переслідують та репресують.

"Незважаючи на всі зусилля і міжнародної спільноти з мирного врегулювання створеного Росією конфлікту, агресія РФ тільки розширюється", - наголосили в заяві МЗС і додали, що Москві все ж таки не вдалося похитнути єдність України, і непохитність міжнародної коаліції, яка підтримує суверенітет і територію. нашої країни.

Раніше ми також повідомляли, що Росія продовжує стягувати війська на кордон України.