RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Український міністр провів зустріч із президентом США: подробиці

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч у Вашингтоні із президентом США Джо Байденом.

Про це йдеться у повідомленнях української та американської сторони.

Метою зустрічі було надання підтримки Україні від США, у зв'язку із загостренням військово-політичного конфлікту, а також підтвердження зі свого боку суверенітету та територіальної цілісності України. Байден також запевнив, що США продовжить надавати Україні допомогу з безпеки та макроекономічну підтримку.

Зазначається, що глава Америки вкрай рідко проводить індивідуальні зустрічі в Білому домі з міністрами закордонних справ, що відвідують Вашингтон, і подія, що відбулася, лише підкреслює важливість з боку США, яку вони надають цьому питанню.

"Президент Байден розповів главі МЗС про реакцію США на рішення Росії визнати нібито "незалежність" так званих "ЛДНР", зокрема наказ, виданий напередодні ввечері (санкції проти ОРДЛО - ред.) та нові санкції, анонсовані сьогодні (22 лютого)", – йдеться у повідомленні Білого дому.

Джо Байден зазначив також, що Штати разом із союзниками швидко і рішуче реагуватимуть у разі подальшої агресії РФ проти України.

Дмитро Кулеба висловив подяку США за допомогу, надану в непростий для України час, та відзначив провідну роль Джозефа Байдена у мобілізації глобальної коаліції на захист України та світового порядку безпеки.

"Дмитро Куліба наголосив на важливості постійного нарощування санкційного тиску на Російську Федерацію, а також військової та макрофінансової підтримки України, озвучив конкретні пропозиції з цього приводу", - йдеться у повідомленні.

Також Дмитро Кулеба підтвердив запрошення від імені президента Володимира Зеленського Джо Байдену відвідати Україну з візитом.

Раніше ми писали, що Байден відмовився від зустрічей із Путіним на тлі подій в Україні.