RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Зеленський зателефонував лідерам Франції та Нідерландів: чим Європа допоможе Україні

Пізно ввечері 23 лютого президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з лідером Франції та прем’єром Нідерландів. Ключовими темами стала безпека в Україні та Європі, можлива фінансова допомога на тлі загострення Росією ситуації на кордонах та Донбасі.

Про це йдеться у публікаціях глави держави у Twitter.

Зазначається, що з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте президент обговорив безпеку в Україні та Європі, додаткові санкції проти Російської Федерації, а також спільна боротьба з кібератаками.

"Будуємо коаліцію разом з партнерами. Вдячний Нідерландам за конкретну оборонну допомогу, надану Україні!", - наголосив він.

У розмові з французьким президентом Еммануелем Макроном глава держави подякував за ухвалене рішення щодо надання Україні індивідуальних оборонних засобів та систем розмінування. Окремо звернувся до Франції, як до країни, що головує в Раді ЄС, за макрофінансовою підтримкою.

"Ціную Францію за те, що залишається з Україною у такі складні часи", - зауважив Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило про новий раунд розгортання військових сил у Східній Європі. Така відповідь на останні дії Росії проти України.