RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Військовий злочинець: Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію щодо Путіна

Американський Сенат одноголосно ухвалив резолюцію про засудження російського лідера Володимира Путіна як військового злочинця через звірства його армії проти українців під час війни в Україні.

Про це пише Reuters.

"Усі ми в цьому залі об'єдналися разом із демократами та республіканцями, щоб сказати, що Володимир Путін не може уникнути відповідальності за звірства, вчинені проти українського народу", - наголосив перед голосуванням лідер демократичної більшості в Сенаті, старший сенатор США від штату Нью-Йорк Чак Шумер.

У документі також закликають Міжнародний кримінальний суд в Гаазі та інші країни переслідувати російських окупантів у будь-якому розслідуванні військових злочинів, які були скоєні під час вторгнення Росії на територію України.

Резолюцію, яку підтримали обидві партії одноголосно, надав сенатор-республіканець, старший сенатор США від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем. Варто зазначити, що таке єднання республіканців та демократів буває досить рідко.

Нагадаємо, американським Сенатом було прийнято рішення про виділення 13,6 млрд доларів допомоги Україні для боротьби з російськими фашистами.