RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Поки що це неможливо: у Зеленського висловилися з приводу референдуму в Україні

В Україні в час війни проведення референдуму щодо гарантій безпеки та внесення змін щодо статусу країни неможливе.

Так прокоментував заяву президента Володимира Зеленського перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко в ефірі програми "Настоящее время".

За його словами, це заборонено законодавством, йдеться і про проведення референдумів, і виборів під час воєнного стану. Тоді як у мирний час дану процедуру можна швидко запустити. Проте зараз додалися організаційні труднощі, пов'язані із великою кількістю переселенців.

Корнієнко зазначив, що президент мав на увазі, що такі важливі рішення щодо участі у якихось військово-політичних блоках має підтверджувати народ.

"В умовах війни (ред. - проведення референдуму) - ніяк. І у нас є в законодавстві заборона цього. Я б говорив про те, що коли наш президент говорить про референдум, він говорить про те, що рішення, пов'язані зі змінами тих або інших геополітичних речей для України, участь у тих чи інших військово-політичних блоках - це має підтвердити український народ. Щоб це була воля не лише політиків, політичних еліт, а й громадян", - наголосив він.

Нагадаємо, що днями президент в інтерв'ю російським ЗМІ повідомив про те, що Україна могла б ухвалити рішення про нейтральний статус на референдумі.