RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Йому могли свідомо брехати про перспективи війни в Україні: експерт вказав на зраду оточення Путіна

Оточення кремлівського диктатора Володимира Путіна, військове командування та верхівка спецслужб могли свідомо надавати йому неправдиву інформацію щодо перспектив вторгнення в Україну, а також про результати бойових дій.

Про це в коментарі "Апострофу" зазначив військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Провал бліцкригу, нездатність російської армії захопити Київ та закріпитися на вже зайнятих територіях вказує на те, що Генштаб РФ та спецслужби могли з самого початку надавати Путіну неправдиву інформацію про можливості російської армії та потенціал ЗСУ.

"Путинське оточення може подавати йому "прикрашену" інформацію з різних причин. По-перше, страх говорити правду. Ми пам'ятаємо, як глава СЗР Сергій Наришкін на засіданні Радбезу РФ запинався і не міг відразу сказати, підтримує він ідею "визнати" так звані "ДНР" і "ЛНР" чи ні. По-друге, російський Генштаб, розуміючи, чим реально обернеться відкрита війна з Україною, міг спеціально змовчати, щоб Путін припустився помилки. Серед тих, кого називають російською "елітою" (верхівка силовиків, олігархи) є розуміння, що кремлівська політика за останні вісім років завела ситуацію в глухий кут і суттєво обмежила можливості елітних груп. Мовляв, нехай він сам себе тепер топить", - каже Валентин Бадрак.

Явною ознакою того, що кремлівського фюрера огороджують від об'єктивної інформації про результати бойових дій, можуть бути недавні путінські ультиматуми на адресу Києва.

"Пару тижнів тому Путін у розмові з Ердоганом висунув Києву абсолютно нереалістичні вимоги, які ніяк не співвідносилися з реальною ситуацією на фронті. Тут виникає питання: чи Путіна необґрунтовано переконали в тому, що перевага на боці армії РФ, або він, знаючи реальну картину, продовжив блефувати. Обидва ці варіанти не обіцяють Кремлю нічого доброго", - додав Валентин Бардак.

Тобто Путін намагався диктувати Києву умови щодо Криму, Донбасу та відмови від НАТО, не маючи військового ресурсу, щоб змусити керівництво України погодитись з його вимогами.

Версії про те, що власні спецслужби можуть "годувати" Путіна, дезінформацією активно циркулюють у західній пресі. Як раніше повідомляв "Апостроф", представники Пентагону та американської розвідки припускають, що кремлівського ватажка свідомо захищають від інформації про реальний стан справ у війні проти України.