RU  UA  EN

Вівторок, 9 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Політика

Новини

8 липня

Всі новини

У окупантів - втрати на півдні і проблеми на Донбасі: зведення Генштабу на вечір 13 квітня

Триває 49-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір середи, 13 квітня, ворог продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках російські окупанти здійснюють переміщення окремих підрозділів на визначені напрямки.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом Харкова. У зв’язку з неможливістю його захоплення, ЗС РФ продовжують артилерією знищувати інфраструктуру міста.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник перебуває в готовності до наступальних дій. Продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя та завдавати авіаційних ударів. Ворог намагається проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Рубіжне та Попасна.

На Південнобузькому напрямку противник проводить повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Збройних Сил України.

У бойових діях на частині територій південно-східних областей України у складі угруповання військ противника діють окремі підрозділи 103-го, 109-го, 113-го, 125-го та 127-го мотострілецьких полків. Їх комплектування здійснювалося під час примусової мобілізації чоловіками з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Структурно зазначені полки нараховують до 5-ти батальйонів чисельністю близько 300 військовослужбовців у кожному. Досвід ведення бойових дій мають лише 5-10 відсотків особового складу зазначених підрозділів. Управління полків складається з офіцерів ЗС РФ. Ці формування мають значні проблеми із забезпеченням озброєнням, боєприпасами та медикаментами.

Знаковим є те, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат на тимчасово зайнятих територіях. Так, у період з 20 березня по 12 квітня цього року, в місті Мелітополь Запорізької області близько 70 військовослужбовців збройних сил російської федерації загинули під час патрулювання території в нічний час.

Раніше "Апостроф" писав, що у Росії влаштували провокацію з обстрілом пункту пропуску на кордоні з Україною.