RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський чекає на Байдена та Макрона в Україні: нехай подивляться на звірства окупантів

Український президент Володимир Зеленський чекає на візит у Київ своїх американського та французького колег Джо Байдена та Еммануеля Макрона. Він вважає, що звірства російських військових потрібно бачити на власні очі.

Про це він розповів телеканалу CNN.

Глава держави припускає, що американський лідер приїде в Київ, однак його візит залежить від безпекової ситуації.

"Я думаю, що він приїде... Це його рішення, звичайно. І також залежить від ситуації з безпекою - я маю на увазі це. Але я думаю, що він лідер Сполучених Штатів, і тому він повинен приїхати сюди, щоб побачити (ред. - наслідки вторгнення РФ)", - сказав Зеленський.

Також він розповів, що днями запросив у Київ президента Франції і висловив переконання, що цей візит змінить позицію Еммануеля Макрона щодо геноциду української нації, коли побачить звірства російської армії на окупованих територіях, адже в Україні триває не "просто війна".

"Я запросив його (ред. - Макрона) приїхати, коли у нього буде можливість. Він приїде та побачить, і я впевнений, що він зрозуміє", - зауважив президент України.

Він розповів про прагнення Макрона вплинути на те, щоб Росія вела діалог.

Нагадаємо, що 14 квітня Верховна Рада 363 голосами ухвалила заяву, якою офіційно визнала війну Росії геноцидом проти України.