RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Звільнення начальника СБУ в Харкові та удари по Сєверодонецьку: відеозвернення Зеленського

У неділю, 29 травня, президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним щоденним зверненням до нації, в якому розповів про підсумки дня та тижня.

Відеозвернення опубліковане в соцмережах Офісу президента України.

Глава держави присвятив свою промову чотирьом містам країни – Києву, Харкову, Сєвєродонецьку та Кривому Розі. Він поділився подробицями свого візиту до Харкова та озвучив деталі бесіди з керівництвом міста та області.

Зокрема, Зеленський заявив, що ухвалив рішення відправити у відставку начальника управління Служби безпеки України у Харківській області.

"Я приїхав, розібрався, звільнив голову управління СБУ у Харківській області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе особисто. Які мотиви – правоохоронці з'ясують", - заявив президент.

Торкнувся Зеленський й обстрілів Сєвєродонецька – внаслідок ворожих атак зруйновано вже всю критичну інфраструктуру міста. 90% будинків пошкоджено, понад 2/3 житлового фонду міста повністю зруйновано.

Раніше "Апостроф" повідомляв про подробиці Сєверодонецької оборони, під час якої ЗСУ відтіснили окупантів на попередні позиції.

У свою чергу радник голови Офісу президента України Олексій Арестович озвучив цифру ймовірних втрат окупантів боях за Сєверодонецьк.