RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Окупантам уже не вийде нікого обдурити: відеозвернення Зеленського 23 липня

У суботу 23 липня, український президент Володимир Зеленський опублікував традиційне відеозвернення, в якому заявив, що окупантам вже нікого не обдурити.

Відповідне відео Офіс президента опублікував в YouTube.

“Сьогоднішній російський ракетний удар по Одесі, по морському порту – цинічний, прорахований – виявився також ударом по політичних позиціях самої Росії. Якщо хтось у світі раніше міг говорити, що потрібен якийсь діалог із нею, якісь домовленості про припинення вогню без деокупації нашої території, то сьогоднішні російські "Калібри" знищили саму можливість для таких заяв. І ми бачимо абсолютну одностайність світової реакції на цей російський удар. Окупантам уже нікого не обдурити”, – сказав Зеленський.

За його словами, Україна досягла за майже 5 місяців війни такої масштабної та різнопланової дипломатичної підтримки, що Росія не зможе цьому нічого протиставити.

"Провів переговори з делегацією конгресменів США - на чолі з Адамом Смітом, головою комітету Палати представників, який займається збройними силами", - поінформував президент.

Він повідомив про розмову з президентом Казахстану Токаєвим, у якій Зеленський подякував за принципову підтримку України та міжнародного права. Обговорили конкретні проекти у сфері енергетики, економіки, цифровізації, які можуть посилити обидві держави та суспільство.

“Настане день, коли й ракети втратять сенс для окупантів. Наразі вдається збивати частину ракет. Мета – збивати кожну. І ми робитимемо все необхідне, щоб все ж таки отримати сучасні та ефективні системи протиповітряної оборони”, – заявив глава держави.

Він додав, що майже 24 тисячі захисників та захисниць України відзначені державними нагородами за свою хоробрість та результативність у боях. 160 воїнам надано звання Герой України.

Раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував удар “Калібрами” по одеському порту, який країна-агресор здійснила наступного дня після підписання “зернової” угоди.