RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путін не має жодного шансу: хто може реалізувати переворот у Кремлі

Поки Путін здійснює "спецоперацію по демілітаризації та денацифікації України", за його спиною вже кілька груп впливу розпочали переговори про зупинення війни.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, що в той час, коли для України війна – питання виживання, то для оточення Путіна – це питання фінансів та можливості гарно жити на заході.

"США не все розповідають про дипломатичний і розвідфронт. Є група олігархів, яка веде переговори, і є група ФСБшників, яка також веде такі переговори", - наголосив експерт.

За його словами, окрім Патрушева та зовсім близьких людей жодна людина не може запропонувати Путіну хоч якісь натяки щодо зміни війни. У свою чергу Патрушев, ведучи переговори із заходом, малоймовірно прийде потім із цими домовленостями до президента РФ.

"Навпаки, маючи результати, він скаже Путіну, мовляв, велике спасибі, ось тобі пенсія і настав час відпочивати. Тобто після досягнення домовленостей буде якийсь палацовий переворот, адже очевидно, що Путіна ні на що вмовити неможливо", - пояснив політтехнолог.

При цьому, на його думку, жодних "чисток" у Кремлі не буде, оскільки це не в стилі російського президента – він живе у конкурентному полі і чудово це розуміє. Навіть за відсутності реальних виборів, усередині Кремля йде жорстка конкуренція.

Шейтельман зазначив, що, якщо конкурент зможе запропонувати тисячам людей кращі умови, ніж Путін, то є шанс зайняти його крісло. Найкращі умови – це в тому числі збереження мільярдерами особняків, яхт та рахунків з мільйонами доларів, які вони мали до повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Зрозуміло, що ніхто не говорить, мовляв, давайте задушимо Путіна. Усі говорять про якісь інтереси у цих переговорах щодо війни. Але коли дійде до стадії "задушити путіна" - то ми про це знати заздалегідь не будемо. Але швидше за все ФСБ це і реалізує. Адже ФСБ – це вже найбільша політична партія", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що означає візит Пригожина на базу ППК "Вагнер" до Попасної.