RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Що буде за рішенням ПАРЄ щодо Росії: експерти озвучили прогноз

Парламентська асамблея Ради Європи 13 жовтня ухвалила резолюцію, в якій Росія визнана терористичним режимом. Це може бути використане як Україною, так і нашими партнерами у подальшій дипломатичній роботі.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

До резолюції тепер можуть апелювати і ті, хто вніс до Конгресу США законопроект про надання Росії статусу держави-спонсора тероризму. Формально тут немає прямого причинно-наслідкового зв'язку, і цей документ не є достатньою умовою для присвоєння вищезгаданого статусу РФ, але все ж таки певний зв'язок існує.

"Останні ракетні обстріли нашої інфраструктури Росією якраз спонукали наших партнерів до конкретних дій - ухвалення цієї резолюції ПАРЄ, так і на рівні рішень про надання нам додаткової зброї, про що ми днями почули від окремих держав та на зустріч формату "Рамштайн", - пояснив експерт-міжнародник Олександр Сушко.

Тому, за його словами, документ ПАРЄ є ще й індикатором настроїв поглиблення сприйняття Росії як країни-парії, до якої неможливо ставитися як до відповідального учасника міжнародних відносин.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна

Політолог Тарас Жовтенко також зазначив, що резолюція стане вагомим аргументом під час запровадження санкцій та обмежень проти Росії для тих країн, які не хотіли спиратися виключно на позицію України. Ухвалене рішення полегшить і аргументацію з приводу згаданого статусу Росії на національному рівні в деяких країнах Західної Європи.

"Чим більше буде такого визнання на національному рівні – тим більше аргументів для того, щоб робити щось із Росією в Раді Безпеки ООН, наприклад. Одна справа, коли про обмеження прав Росії в РБ ООН говорять окремі національні держави, і зовсім інша – коли про це говорить організація, яка поєднує практично всю Європу", - резюмував експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У Європі зробили важливий крок на шляху до визнання РФ країною-терористом.