RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Російський Червоний Хрест влипнув у скандал через підтримку сімей окупантів

Україна поскаржиться у Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародний комітет Червоного Хреста. Ключова вимога - виключити російський Червоний Хрест з Міжнародного руху товариств через допомогу родинам окупантів.

Про такі наміри повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

За його словами, російський Червоний Хрест оголосив збір коштів для підтримки родин мобілізованих та військових, яких Москва відправляє воювати в Україну. Відповідне повідомлення опублікував російський ЧХ у своєму Telegram.

"У зв’язку із оголошеним російським Червоним Хрестом збором коштів для підтримки сімей мобілізованих та військовослужбовців, сьогодні, як омбудсмен України, відправляю звернення до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародного комітету Червоного Хреста", - зазначив він.

Посадовець розповів, що Україна, зокрема, вимагає визнати Червоний Хрест РФ порушником Женевських конвенцій та статуту МФТЧХ і ЧП; наполягає на виключенні представництва ЧХ в Росії з Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.Також просять заборонити використовувати емблеми організацій через імітацію діяльності, віроломство та неправомірне використання.

Ще Україна наполягає на припиненні міжнародного фінансування Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Росії.

Раніше ми писали, що жителям деокупованих територій Харківської області виплачують одноразову грошову допомогу у розмірі 1200 гривень в рамках допомоги організації Червоного Хреста.