RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В українських бійців помітили незвичайні боєприпаси для ППО: фото та особливості

Аналітики припустили, що бійці Збройних Сил України отримали для радянських ЗРК "Оса-АКМ" ракети з Йорданії. Йорданська армія мала 52 комплекси "Оса" до 2017 року. Це перший раз, коли в Україні зафіксована зброя з Йорданії.

Про це заявили аналітики Ukraine Weapons Tracker у Twitter.

Читайте також: Вже на чергуванні: у ЗСУ прозвітували про отримання ЗРК Patriot

Вони помітили на відео російських пропагандистів помаранчевий пусковий тубус для ракети на ЗРК "Оса-АКМ" українських військових. Експерти стверджують, що колір пускового тубусу теж мали військові Вірменії, яким Йорданія продала 35 ЗРК "Оса-АК". У 2017 році Йорданія списала ці комплекси. Тому, ймовірно, ракети поставили ЗСУ з йорданських складів.

"Серйозний дефіцит ракетних запасів для українських успадкованих радянських систем ППО покривається всіма можливими способами; одним із таких прикладів є ці помаранчеві ракети для 9K33M3 Osa-AKM. Ймовірно, ці ракети зі складів Йорданії", - йдеться у повідомленні.

ЗРК "Оса-АКМ" є автоматизованим зенітно-ракетним комплексом для прикриття сил та засобів військ на фронті. Він має шість ракет 9М33М3, які використовували йорданці на ЗРК "Оса-АК". Вони є менш потужними та старішими за ті, що наразі використовують ЗСУ на модернізованих "Оса-АКМ". Радіус дії ЗРК складає 10 км, максимальна висота для перехоплення цілей - 5 км.

Фото: twitter.com/UAWeapons

Фото: twitter.com/UAWeapons

Фото: twitter.com/UAWeapons

Нагадаємо, 20 квітня у Росії на шосе М2-Крим поблизу Тули перекинувся зенітно-ракетний комплекс С-400, який прямував на війну в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Не треба квапити події: в Україні оцінили можливість використання ЗРК Patriot при контрнаступі ЗСУ

Навчання на танках Abrams та нова допомога союзників: підсумки зустрічі Рамштайн-11

ЗСУ почали використовувати "екзотичний" варіант БМП: фото та особливості