RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Зеленський у Хіросімі: підсумки першого дня саміту для України

Напередодні саміту "групи семи" президент України Володимир Зеленський прибув до Японії, де вже провів низку перемовин.

Про це розповів сам глава держави.

Зеленський зустрівся із головою уряду Італії Джорджею Мелоні. "Подивились, як можемо зараз з Італією посилити наші можливості захищати життя від російського повітряного терору", - поінформував президент.

Читайте також: Передача Україні винищувачів F-16: про що домовився Зеленський із союзниками

Також Зеленський переговорив з премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. "Подякував за лідерство в розвитку наших можливостей у небі: Британія дуже активно взялася за сучасні винищувачі для України, і це історичні речі", - пояснив Зеленський.

Під час серйозної розмови із премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді Зеленський поінформував про прогрес щодо української "формули миру". "Вірю, що Індія візьме участь у відновленні міжнародного порядку, заснованого на правилах, які очевидно потрібні всім вільним націям", - вважає глава держави.

З президентом Європейської ради Шарлем Мішелем обговорювали безпеку, оборону, економіку та спільну політику. "Я дякую тобі, Шарлю, за твою щиру, незмінну та дієву підтримку", - подякував Зеленський колезі.

З президентом Франції Еманюелем Макроном відбулася змістовна розмова щодо безпекової ситуації, яка як запевняє президент, додає впевненості в русі до перемоги України.

З канцлером Німеччини Олафом Шольцом було обговорено можливість прискорення чесного миру для України та посилення спільної роботи в рамках G7.

"Не буває такого дня, щоб Україна не стала сильнішою!", - резюмував Володимир Зеленський.

У свою чергу канцлер ФРН Олаф Шольц, як повідомляє Укрінформ, зазначив, що Україна стала одною з головних тем обговорення лідерів групи G7 в японській Хіросимі, де було досягнуто згоди щодо продовження підтримки Києву стільки, скільки буде потрібно.

"Ми тут ще раз запевнили, що будемо надавати Україні необхідну підтримку, доки це буде необхідно: гуманітарно, фінансово, а також постачанням зброї. Це широкий консенсус, який країни G7 знайшли з цього питання. Це також важливо, тому що консенсус також містить меседж, що справедливий мир можливий лише в тому випадку, якщо Росія зрозуміє, що вона повинна припинити цю війну і вивести війська", - заявив Шольц.

Нагадаємо, що до цього український президент знаходився з офіційним візитом у Саудівської Аравії, до якої прибув для виступу на саміті Ліги арабських держав та зустрічі з наслідним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

Вас може зацікавити:

Зеленський зустрінеться з Байденом на саміті G7: озвучено дату

"Путін обрав катастрофу, і він один проти всіх": Зеленський виступив із потужною промовою на врученні премії Карла Великого

Зеленський і Шольц відвідали навчання ЗСУ в Німеччині: фото та відео