RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Коли відбудеться нове засідання "Рамштайн": Резніков назвав дату

Нова 15-та зустріч міністрів оборони у форматі "Рамштайн" відбудеться з 17 до 24 вересня офлайн. Найголовнішою темою засідання буде питання посилення протиповітряної оборони України.

Про це повідомив глава Міністерства оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Андріані Кучер.

Читайте також: Du hast чи не Du hast: що дали Україні союзники на Рамштайні-14

"Більше ракет, більше систем, більше радарів, плюс авіація як елемент протиповітряної оборони. Друге питання - це артилерія та амуніція до неї. Третя річ - це бронетехніка всіх видів", - зазначив міністр оборони України.

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати, що роль "Рамштайну" знизилася, Резніков сказав: "Ні, так категорично не можна говорити".

Останнє 14-те засідання "Рамштайну" відбулось 18 липня 2023 року. Відповідні зустрічі міністрів оборони десятків країн почалися з квітня 2022 року. На них сторони обговорюють надання Україні різноманітної допомоги щодо оборони країни від російських окупантів, зокрема, танків, засобів ППО тощо.

Раніше ми писали, що 19 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та Швеція домовилися про спільне виробництво бойових машин піхоти CV90. Також українські пілоти вже розпочали тестові випробування шведських літаків Gripen.

  • Вас може зацікавити:

Зеленський з Нідерландів повідомив хороші новини: є проривна домовленість

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

Історичне рішення щодо F-16: ЗСУ отримають особливі літаки і підготовлених пілотів