RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підсилення оборони України: головні підсумки чергової зустрічі "Рамштайн"

У вівторок, 18 липня, під час 14-ого засідання Контактної групи з питань оборони України, яке пройшло у форматі відеозустрічі, союзники обговорили нагальні потреби наших Збройних Сил, зокрема щодо боєприпасів.

Про це інформує "Апостроф".

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, чотирнадцяте засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" відбувається в критичний момент, коли Україна продовжує дуже важливий контрнаступ, щоб відвоювати свою суверенну територію.

Читайте: Україна отримає від США новий пакет військової допомоги : що до нього увійде

Глава Пентагону повідомив, що під час засідання міжнародні партнери та Сполучені Штати знову взяли на себе зобов’язання підтримувати Україну під час її контрнаступальних дій та у довгостроковій перспективі.

"Зараз не час гальмувати. Сполучені Штати та наші союзники зрушать гори, щоб забезпечити Україну критично важливими системами протиповітряної оборони, боєприпасами та іншим. Тому, завершуючи сьогоднішню зустріч, я вдячний усім нашим союзникам і партнерам за їхню відданість. Я попросив наших друзів продовжувати глибоко зануритися у свої військові запаси, тому що ми збираємося зробити все можливе, щоб підтримати суверенне право України жити вільно сьогодні та в майбутньому", - наголосив глава оборонного відомства.

Ллойд розповів, що була заслухана доповідь його колеги Олексія Резнікова про найбільш нагальні потреби України на полі бою. Окрім того, обговорили плани збільшення виробництва боєприпасів, як на національному, так і на багатонаціональному рівнях.

Також партнери заслухали доповідь від Данії та Нідерландів щодо навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Читайте: Коли і де українські пілоти почнуть навчатися на F-16: названо країну

"Вони продовжують працювати над узгодженим планом навчання, щоб допомогти окремим дуже охочим українським пілотам навчитися керувати літаками 4-го покоління... Така ініціатива чітко свідчить про те, що члени цієї Контактної групи продовжують задовольняти нагальні потреби України, а також працюють над тим, що їй потрібно у довгостроковій перспективі", - підкреслив американський посадовець.

Окрім того, Швеція та Франція підписали двосторонню угоду для України щодо оборонних закупівель. Це допоможе Україні отримати ще більш досконалі системи та сприятиме швидшій та глибшій співпраці, - заявив він.

"Ми продовжимо забезпечувати навчання, озброєння, а також підтримку ЗСУ, щоби допомогти створити боєздатну й професійну українську армію, яка зможе захистити себе на нинішньому етапі, а також стримати агресію в майбутньому", - наголосив глава Пентагону.

Також він нагадав, що Сполучені Штати раніше у липні вже оголосили про надання Україні пакету допомоги на $800 мільйонів, який містив засоби ППО, артилерійські снаряди, ракети та інше озброєння, важливе для контрнаступу. Крім того, про свої внески оголосила Норвегія, Німеччина, Франція та Австралія.

У той же час Голова Об'єднаного комітету начальників штабу США Марк Міллі сказав, що від контрнаступу України, підготовка до якого була складною, не варто очікувати дуже швидких результатів.

Він повідомив, що коаліція підготувала 17 бригадних бойових груп з понад 63 000 військовослужбовці. "Одні лише Штати навчили 15 тис. захисників й подальше навчання триває", - сказав Міллі. При цьому Україна досі стримує "значну кількість бойової потужності", "повільно і свідомо" пробиваючись через російську оборону.

За його словами, росіяни, які також мали час на облаштування своєї оборони, зіткнулися з поганою підготовкою, оснащенням та низьким моральним духом, але бойові дії триватимуть ще довго. Він також вважає, що найбільшою проблемою, яка додає жертв в лавах ЗСУ, є не російська авіація, а мінні поля.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен анонсувала, що найближчим часом Україна отримає партію броньованих гусеничних машин M113 від Нідерландів, Люксембургу та Бельгії разом із запчастинами. Ці броневики допомагають безпечно перевозити солдатів.

Техніка буде оснащена дистанційно керованою системою озброєння. Також на БТР можна встановити кулемети.

"Рамштайн"-14 продемонстрував незмінну підтримку України з боку наших партнерів. Пріоритет: Постачання зброї та спорядження, терміново необхідного для звільнення території України. Спрямованість: Засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бронетехніка. Нові ініціативи!", — написав міністр оборони Олексій Резніков.

Нагадаємо, раніше ми писали, що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні.

  • Вас може зацікавити:

Настав час натиснути на газ: в США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Bradley, ракети для HIMARS і багато іншого: США оголосила зміст нового пакету військової допомоги Україні

США можуть передати Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю