RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не лише з Байденом: Зеленський в США проведе низку важливих переговорів

Під час візиту до США 11 грудня президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом, сенаторами та спікером палати представників Майком Джонсоном.

Про це повідомляє Washington post.

Читайте також: Британія та Норвегія створили "морську" коаліцію для України: для передачі готують два кораблі

У виданні зазначають, що в адміністрації Байдена зростає стурбованість тим, що Конгрес не виділив більше коштів для України і що військове фінансування вичерпається за лічені тижні. Така ситуація, у якій, за словами Білого дому, є безпрецедентною за майже дворічну війну.

Washington post нагадує, що коли Зеленський відвідав Вашингтон у вересні, тодішній спікер Палати представників Кевін Маккарті відхилив його прохання виступити на спільному засіданні Конгресу.

В той же час, за інформацією видання, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться з законодавцями-республіканцями у Вашингтоні, щоб обговорити припинення військового фінансування Україні з боку США. Проте наразі незрозуміло, хто з законодавців-республіканців був запрошений на захід.

Нагадаємо, раніше Зеленський скасовував виступ перед сенаторами США, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Є дві причини: чому Угорщина блокує переговори щодо вступу України до ЄС