RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Хаос у Верховній Раді: чи приймуть депутати мобілізаційний закон у першому читанні

Засідання Верховної Ради України, на якому планується голосування за урядовий законопроект про мобілізацію, заплановане на 13.00. Вранці вже засідала погоджувальна рада, проте депутатів на неї не пустили.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Желєзняк.

Читайте також: Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації

"Формально Погоджувальна рада завершилась. Навіщо її збирали так і не зрозуміло. Зараз типу закрита нарада з фракціями у спікера. Потім, в теорії, Комітет і потім в зал на 13:00", - написав Железняк.

"Я вчора писав про один із сценаріїв розвитку подій як хочуть відправити на доопрацювання. Нагадаю: Зібрати пропозиції, винести на Комітет пропозицію відправити на доопрацювання уряду з ними, швидко від Уряду вже у пʼятницю отримати доопрацьований варіант і його ж в пʼятницю затвердити у першому читанні”, - написав Желєзняк.

Він додав, що із цим є купа проблем.

"Якщо навіть Уряд сам відкличе, тоді залишаться альтернативні і перепродати не зможе. Якщо Рада відправить своїм рішенням на доопрацювання, то там строки великі на подачу і самого закону і альтернативних. Просто подати новий закон під новим номером - знову строки мінімум 7 днів на альтернативні. Є ще варіант "д" - доопрацьований. Це найкращий був би вихід, але Комітет оборони на це звичайно ніколи не піде. В теорії можна було б знайти рішення ad hoc про відхилення від процедури, але на це потрібна згода всіх фракцій. А її звичайно поки не буде”, - додав Железняк.

Раніше "Апостроф" розповідав про нововведення в законопроєкті про мобілізацію, зареєстрованому в парламенті.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроєкту

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката