RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Україна вистоїть!" Відеозвернення лідерів західних країн з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення

Лідери західних країн записали відеозвернення до українців з нагоди другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Відповідне відеозвернення опублікувала світова інтернет-спільнота українців "Україна - Ukraine" на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Ввічливі люди", захоплення Криму та Донбас: головні події початку неоголошеної російсько-української війни

Так, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що серця та думки німців з українцями.

"Україна вистоїть, тому що вона сильна і мужня, і тому що у неї є друзі в Європі та в усьому світі. Ми пишаємося тим, що належимо до цих друзів сьогодні й в нашому спільному майбутньому. Слава Україні!", - заявив він.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зауважив, що його країна буде з українським народом "чого б їм це не вимагало" та так довго, як цього буде необхідно.

Іспанський прем'єр-міністр Педро Санчес віддав шану сміливості та рішучості українців, який продовжує захищати суверенітет та свободу України від російської агресії.

"Іспанія з вами стільки, скільки буде необхідно. Слава Україні!", - додав він.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель зауважив, що українці захищають не тільки свою країну, а й спільні з Євросоюзом цінності свободи й демократії.

"Україна - це Європа, а Європа - це Україна! Ми підтримуватимемо вас, допоки синьо-жовті прапори України та ЄС не майорітимуть пліч-о-пліч у Брюсселі та на вашій великій землі. Слава Україні!", - заявив він.

Чеський президент Петр Павел запевнив українських громадян у трьох речах: чеський народ захоплюється хоробрістю українців у протистоянні агресору, він й надалі підтримуватиме у боротьбі за свободу та спокій.

"Ви є частиною європейської родини, і ми вас не покинемо", - зауважив він.

Прем'єр-міністр Республіки Болгарія Ніколай Денков зазначив, що воєнні злочини Росії не залишаться безкарними та уточнив, що його країна буде з українцями стільки, скільки потрібно.

Албанський прем'єр Еді Рама зауважив, що війна в Україні незаконною, несправедливою та невиправданою. Також він додав, що боротиметься разом з українським народом заради свободи та майбутнього, в яке вірить.

Президента Словацької Республіки Зузана Чапутова наголосила, що міжнародне право та справедливість стоять на боці України у боротьбі з РФ.

"У цих зусиллях й надалі матимете нашу підтримку, своїх сусідів. Тому що захищаючи себе - ви захищаєте також наші спільні цінності. Дякуємо вам за усе, за стійкість, з якою виборюєте нашу свободу", - заявила вона.

Нагадаємо, на знак солідарності до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, до Києва з візитом прибула низка лідерів країн заходу.

  • Вас може зацікавити:

Третій рік тотального опору: в Україні вийшов календар, присвячений героям війни з РФ, відео

"Піксель. Вартовий свободи": у ЗСУ випустили мультфільм про війну, відео

"Привітаємо орків гаряче!": "Українська команда" в другу річницю вторгнення продовжує збір на дрони-літаки