RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Помер відомий політик Геннадій Москаль: фото

Після важкої хвороби помер народний депутат кількох скликань Геннадій Москаль.

Цю інформацію підтвердили декілька діючих нардепів.

У своєму Telegram-каналі депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко зазначив, що Геннадій Москаль помер вранці 17 березня.

"Сьогодні зранку помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять", - написав Гончаренко у Telegram.

Читайте також: Помер Данило Мигаль: чим запам’ятався під час Олімпіади 1976 року

Інформацію про смерть Геннадія Москаля також підтвердили колеги Гончаренка по фракції "Європейська солідарність" Софія Федина та Микола Княжицький. Останній зазначив, що народний депутат кількох скликань пішов з життя після важкої хвороби. Княжицький нагадав, що Геннадій Москаль займав багато державних посад, був справжнім патріотом та талановитою людиною.

"Під час Революції Гідності саме Геннадій Геннадійович попереджав журналістів Еспресо про плановані напади на новостворений канал Майдану, а згодом оприлюднив плани влади Януковича на знищення Еспресо, 5 каналу та інших патріотичних медіа…", - додав Княжицький у своїй публікації.

Геннадій Москаль народився 11 грудня 1950 року у Чернівецькій області. Освіту здобував у Чернівецькому технікумі залізничного транспорту, вищій школі та Академії МВС СРСР. У 1975 році Геннадій Москаль розпочав професійну кар'єру у правоохоронних органах на посаді простого інспектора. Згодом він дослужився до звання генерал-лейтенанта міліції.

За час роботи у структурах МВС був заступником начальника УВС у Чернівецькій області, начальником УВС у Закарпатській області, заступником міністра внутрішніх справ, начальником Головного управління МВС в Автономній Республіці Крим та начальником УМВС у Дніпропетровській області.

В період з 2001 по 2022 роки очолював Закарпатську ОДА. З лютого 2005 року Геннадій Москаль працював під керівництвом Юрія Луценка та обіймав посаду заступника очільника МВС. У 2005 році очолював Луганську ОДА, а у 2007 - займав посаду заступника голови СБУ.

Геннадій Москаль - народний депутат VI та VII скликань від фракцій "Батьківщина" та НУНС. У вересні 2014 року його призначено на посаду очільника Луганської ОДА. Вже у липні 2015 року Геннадій Москаль очолив Закарпатську ОДА, а на посаді пробув до червня 2019 року.

Він нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ та ІІ ступенів, іменною вогнепальною зброєю. Має звання заслуженого юриста України.

Раніше ми розповдали, що блогер Юрій Ворожко раптово помер у басейні.

Вас може зацікавити:

Помер Герой України і політв'язень радянських концтаборів Степан Хмара

Серце зупинилося: в Одесі раптово помер відомий актор і сценарист Євген Хаїт

Помер Віталій Білоножко: народному артисту України було 70 років