RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Шольц знову заговорив про війну і допомогу Україні: чого чекати від Берліна

Війна в Україні буде затяжною, а Німеччина продовжить надавати військову допомогу Києву.

Про це в інтерв'ю виданню Tageszeitung заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

За його словами, ще на початку повномасштабного вторгнення було зрозуміло, що війна в Україні буде затяжною. Шольц попереджає, що Захід не має допустити перемоги Володимира Путіна.

Читайте також: Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Перемогти росіян на фронті швидко не вийде, але, як запевняє канцлер, Німеччина продовжуватиме надавати військову допомогу Україні.

"Щоб захистити нашу демократію і нашу свободу, нам потрібен сильний Бундесвер. Сюди ж відноситься і ефективна військова промисловість. І це включає підтримку України в захисті від російської агресивної війни. Я завжди казав, що Росія не має виграти цю війну. І швидко зрозуміли, що це не буде коротка війна. Нам ще довго доведеться постачати в Україну зброю та боєприпаси" , - наголосив політик в інтерв'ю виданню.

Окремо Олаф Шольц назвав умову для проведення переговорів із главою Кремля Володимиром Путіним. За його словами, діалог із Москвою можливий у момент, коли Росія відмовиться від агресивних дій та виведе свої війська з території України.

Шольц згадав, що востаннє спілкувався з Володимиром Путіним у грудні 2022 року, і подібні телефонні розмови критично сприймаються суспільством.

"Такі переговори мають сенс, якщо у вас є відчуття, що ви можете чогось досягти. В даний час російські військові дії говорять проти цього. У минулому я провів кілька переговорів з Путіним, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших переговорів у майбутньому. З ініціативи українського уряду робляться дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, в яких також беруть участь країни Глобального Півдня - це важливо" , - резюмував Шольц у спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, хто врятує Україну системами Patriot.

Вас може зацікавити:

Пакет від дядька Джонсона: якою буде допомога Україні від США

Джонсон розповів, коли Конгрес приступить до голосування за допомогу Україні

Росія має відшкодувати всі завдані збитки: на Заході шукають дієвий механізм компенсації