RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна "пробиває" озброєння: коли можуть доставити нові Patriot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, якби країни, на території яких розташовані американські ЗРК Patriot, висловили готовність передати їх Україні, вони були б на озброєнні за лічені тижні.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Тисячі "шахедів" і сотні ракет: що може врятувати Україну від терору Росії

Тема ППО для України - найгарячіша з початку повномасштабного вторгнення, і президент Зеленський поставив завдання на всіх рівнях "пробивати" Patriot для захисту неба. Усі батареї Patriot залежать від рішення США. Це американська система. Ми точно знаємо, де і що знаходиться. Вже йдуть активні переговори щодо 2 батарей Patriot та щодо однієї батареї SAMP-T. І якби зараз була готовність країн, де вони розташовані, їх нам передати, це було б питання тижнів”, - розповів міністр.

Кулеба додав, що "бунт" в Європарламенті, який відмовився фінансувати Раду ЄС, доки країни Євросоюзу не дадуть Україні додаткових систем Patriot, був "заслугою" активної роботи української команди.

"Це ми розбудили всі політичні сили в Європарламенті. Ми підняли таку хвилю, люди читають газети. Вони бачать, що відбувається, вони бачать, що просить Україна, і вони думають, а що я можу зробити, щоб допомогти Україні. Ще 3 тижні тому ніхто, крім України, не казав, що нам потрібні нові системи. Ми кудись кричали, і все це розчинялося у повітрі", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на думку експертів, настав час створювати коаліцію зі спільної розробки протиракетних систем з НАТО

  • Вас також може зацікавити:

Голоду немає: на скільки Україні вистачить ракет для ППО

Під прицілом житлові будинки: Росія змінила тактику обстрілів

Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека