RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

У Європарламенті провели обшуки по справі "друзів Путіна"

У рамках розслідування щодо підозри в корупції та зв`язках з російськими агентами проводяться обшуки вдома та в офісах працівників Європейського парламенту.

Про це повідомила прокуратура Бельгії.

Читайте також: ЄС хоче провести у Саудівській Аравії мирну конференцію за участю Росії

"Обшуки відбуваються у справі про незаконний вплив, отримання хабарів та участь у злочинній спільноті. Деякі члени Європарламенту отримували гроші за просування російської пропаганди через новинний сайт Voice of Europe",- повідомили в прокуратурі Бельгії.

Згідно з джерелом, близьким до справи, фігурантом справи є Гійом Прадура, колишній помічник німецького депутата Європарламенту Максиміліана Краха, що є членом ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

Останній зараз є парламентським помічником нідерландського євродепутата Марселя де Граафа, члена Форуму за демократію, нідерландської євроскептичної та консервативної партії.

Бельгійські правоохоронці вважають, що є всі підстави вважати, що відповідний співробітник Європарламенту зіграв важливу роль у цій справі.

Розслідування було розпочато федеральною прокуратурою Бельгії у квітні після того, як правоохоронці виявили мережі впливу, які фінансувались Москвою.

У понеділок 27 травня ЄС ввів санкції проти порталу новин Voice of Europe, кума Путіна Віктора Медведчука та керівника медіа Артема Марчевського. Раніше він працював продюсером пов'язаного з Медведчуком телеканалу "112 Україна" та входив до партії "Опозиційна платформа — За життя", якою також керував Медведчук.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Євросоюз може ввести санкції проти Ізраїлю.

  • Вас може зацікавити:

У Польщі зробили різку заяву про права українських ухилянтів

Вперше за 24 роки: Макрон зібрався до Шольца з важливим візитом

Російські гроші для України: що не так з допомогою Заходу