RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Політика

Новини

4 липня

3 липня

Всі новини

Конгресмен США прокоментував ширше застосування американської зброї

Під час візиту двопартійної делегації Конгресу США до Києва голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер вказав, що виступає за розширення застосування американської зброї для ударів по території Росії.

Про це повідомляє DW.

Зауважується, що свою позицію щодо застосування Україною американської зброї по території Росії республіканець Майк Тернер оголосив у Києві, під час візиту двопартійної делегації Конгресу США. За його словами, ця позиція "ширша, ніж позиція Адміністрації президента США". Ось як він це прокоментував:

"Моя позиція ширша, ніж позиція адміністрації. Я вважаю, що Україна повинна мати можливість використовувати зброю, яку їй надають, для законних військових цілей. Моя позиція збігається з позицією генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Він заявив, що, на його думку, Україна не повинна воювати з однією рукою, зв'язаною за спиною, що вона повинна мати можливість відповідати на атаки з боку Росії, але водночас мати право на військові цілі",

Разом з цим республіканець наголосив також на збільшенні виробництва зброї, що надходить з РФ, коментуючи це так: "Це математична проблема, і я думаю, що має бути можливість використовувати військові сили, щоб відповісти і на цю проблему".

Раніше ми також писали, що США передадуть Україні нові системи ППО для прикриття об'єктів американських інвесторів.