RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

В Офісі Зеленського назвали Орбана «дивним посередником»

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав Віктора Орбана, який запропонував одностороннє припинення вогню Україною, "дивним посередником".

Про це він написав на своєму каналі в Telegram.

"Росія буквально випрошує через дивних посередників повернення неформального рішення про заборону... для України на оборонні удари. Щоб у тиші продовжувати підтягувати ресурси у прикордоння, готувати нові масштабні атаки, не втрачати засоби ППО й техніку… Просто і примітивно. Ще простіше і примітивніше", - написав Подоляк.

При цьому він зазначив, що, вимагаючи в односторонньому порядку припинити вогонь далекобійними засобами ураження й особливо по окупованій РФ території та прикордонню РФ, Росія продовжуватиме завдавати ударів.

"Питання риторичне: як розуміти людей, які беруть участь у кампанії з примусу країни, на яку напали, до одностороннього припинення вогню… А головне: невже ці пропозиції робляться всерйоз і невже вони приведуть до закінчення війни?", - резюмував Подоляк.

Нагадаємо, як заявив заступник речника Державного департаменту США Ведан Патель, для припинення вогню в Україні російські війська мають залишити українську територію.