RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

У Будапешті відреагували на скасування візиту колегії Єврокомісії до Угорщини

15 липня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини. В Будапешті поцікавились, чи всі рішення Комісії засновані на політичних міркуваннях.

Про це повідомили речник Єврокомісії Ерік Мамер та міністр європейських справ Угорщини Янош Бока у дописі в соцмережі Х.

Мамер зауважив, що на тлі останніх подій, що пов’язані безпосередньо з початком головування Угорщини, президентка Європейської комісії прийняла рішення представляти орган на рівні вищих державних службовців лише під час неформальних засідань Ради.

"Візит Колегії до головуючої країни не відбудеться", – написав Мамер.

Разом з цим міністр європейських справ Угорщини Янош Бока залишив допис у соцмережі Х, в якому вказав, що Будапешт як голова ротаційного головування в ЄС залишається "відданим щирій співпраці з державами-членами та інституціями ЄС".

"Вони були запрошені до участі в заходах головування, спрямованих на вирішення спільних викликів. Це завдання та відповідальність є спільним для всіх держав-членів та інституцій. Європейська комісія не може вибирати інституції та країни-члени, з якими вона хоче співпрацювати. Чи всі рішення Комісії зараз базуються на політичних міркуваннях?", – зауважив Янош Бока.

Раніше ми також писали, що міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу мають намір проігнорувати саміт із закордонних справ у Будапешті та організувати власний саміт у серпні.