RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Політика

Новини

24 вересня

Всі новини

В Офісі Зеленського повідомили дати застосування F-16 в Україні

В Офісі президента України розповіли, що Україна планує використовувати можливості винищувачів F-16 вже влітку цього року.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті.

Відомо, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Єрмак повідомив Саллівану про ситуацію на фронті. Також вони обговорили потреби ЗСУ в обладнанні та важливість розширення тренувальних місій для українських солдатів у країнах-партнерах.

Обговорити також вдалося плани України щодо використання винищувачів F-16 вже влітку цього року, згадавши додатково про необхідність постачання Україні нових систем протиповітряної оборони.

Під час телефонної розмови також проаналізували результати Саміту миру, розглянули поточні зусилля США щодо допомоги у відновленні й захисті енергетичної інфраструктури України. В Офісі президента вказують, що вдалося домовитися про тісну координацію та пріоритетність цих зусиль.

В результаті керівник Офісу Президента відзначив критичну важливість продовження потужної підтримки України з боку США.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ВВС президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна сподівалася на посилення своєї армії літаками F-16, які були обіцяні союзниками цього літа, але поки що їх не отримала.