RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Боррель підтримав зняття для України обмеження на удари по території Росії

Високий представник ЄС Жозеп Боррель закликав партнерів, котрі надають Україні озброєння, скасувати обмеження на її використання, зокрема для ударів по території Росії.

На цьому Боррель наголосив під час неформального засідання міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, передає Interfax

В контексті цього він висловився так:

"Відповідно до міжнародного права влітку я зробив заяву на підтримку цього рішення: зброя, яку ми постачаємо Україні, має бути використана в повному обсязі, і обмеження мають бути зняті, щоб українці могли націлюватися на місця, звідки Росія бомбить Україну. Україна просить про це, і сьогодні буде важливий момент, щоб усі зрозуміли чому".

Згадав Боррель і про операцію в Курській області. Він зауважив: "... почавши атаку на території Росії, українці показали багато зухвалості… Ця операція в Курську завдала удару по розповідях Путіна про цю війну. Це важливі стратегічні новини".

Він також переконаний, що Євросоюз повинен бути активнішим на дипломатичній арені в питанні підтримки Мирного плану президента України Зеленського.

"Тому перший пункт нашої дуже напруженої зустрічі сьогодні (29 серпня - "Апостроф") буде про військову підтримку України, дипломатичний підхід, зняття обмежень і збільшення нашої підтримки цих хоробрих людей, які здивували світ, розпочавши атаку на Росію, показуючи, що розповідь Путіна є цілком хибною", - додав він.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у спробі переконати адміністрацію Байдена скасувати обмеження на використання американської зброї Україна планує представити високопосадовцям з національної безпеки США список цілей в глибині Росії, які можна уразити.