RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

В Євросоюзі визнали незаконність проведених РФ виборів у Криму та нагадали про наслідки

Європейський Союз засудив так звані вибори, які Росія провела в тимчасово окупованому Криму. В заяві нагадують, що відповідальні за організацію цих незаконних дій будуть притягнуті до відповідальності та понесуть покарання.

Про це заявив офіційний представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано.

Він зауважив:

"Так звані «регіональні вибори», незаконно проведені Росією на окупованій українській території, є недійсними, не можуть мати жодних правових наслідків, а ті, хто брав у них участь, зіткнуться з наслідками. Кремль має припинити підривати територіальну цілісність України".

У офіційній заяві Євросоюз засудив проведення часткових регіональних і місцевих виборів у тимчасово окупованому Криму та Севастополі. У Брюсселі оцінюють цей захід як чергове порушення Росією міжнародного права, Статуту ООН, суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

"Є один чіткий вихід із цієї війни: Росія повинна негайно припинити свою незаконну, неспровоковану і невиправдану агресивну війну проти України і вивести всі сили і військову техніку з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - підсумовує Петер Стано.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві зовнішніх справ України прокоментували проведення так званих виборів у тимчасово окупованому Криму - назвали це "фарсом" та "порушенням норм та принципів міжнародного права", що фактично делегітимізує політичну систему Росії.