RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Наш край" і УКРОП на виборах в ОТГ 24 грудня закріплять своє лідерство – Карасьов

На виборах в ОТГ 24 грудня нові непарламентські сили «Наш край» і УКРОП закріплять свої позиції серед партій-лідерів.

Таку думку висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції.

За його словами, в 2017 році вибори в ОТГ стали одним з найважливіших подій року.

«Нові політичні сили, такі як« Наш край» і УКРОП, продовжать залучати все більше виборців. Сьогодні є всі підстави стверджувати, що чергові вибори закріплять тенденцію. Все чіткіше проглядається розрив між парламентськими партіями і новими політсилами, які набирають голоси в регіонах. Тому слід очікувати посилення непарламентських політичних партій у 2018 році», - зазначив Карасьов.

Політолог також упевнений, що перемога нових партій в ОТГ стала причиною затягування вирішення питань з землями ОТГ в парламенті.

«Це відповідна реакція партійних старожилів в парламенті. Проте, новачки набирають сили: ОТГ відстояли бюджетну формулу 50/50 замість запропонованої урядом 80/20 в бюджеті на 2018 рік, а це значить, що регіони продовжать отримувати додаткові надходження на розвиток, ремонти, будівництво об'єктів соціальної інфраструктури, житлово-комунального господарства», - заявив Карасьов.

Карасьов нагадав, що за результатами виборів в ОТГ починаючи з 2015 року визначилися лідери - це «Батьківщина», БПП, УКРОП та «Наш край».

“Результати виборів вже двічі за рік показали значний відрив від реальності соціологічних досліджень і рейтингів партій, які проводяться на замовлення політичних сил. Сьогодні на перший план виходять партії, які ведуть роботу з виборцями і тому отримують не віртуальні відсотки, а реальні місця в радах. Регіональна електоральна підтримка - факт майбутньої конфігурації результатів парламентських виборів», - підсумував Карасьов.

Як відомо, 24 грудня в 51 ОТГ пройдуть перші вибори.