RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Набрала 35,4%: Тимошенко заявила про перемогу "Батьківщини" на виборах до ОТГ

Партія "Батьківщина" здобула перемогу на місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах, які відбулися 29 квітня, з результатом 35,4%.

Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції, оголошуючи результати підрахунку голосів за протоколами з дільниць.

Відповідно до результатів, "Батьківщина" з великим відривом випереджає інші партії за кількістю депутатів, обраних від партій.

У регіональному розрізі результати виборів свідчать, що "Батьківщина" перемогла в 11 областях України з 17, де проводилися вибори. Найближчий конкурент - президентська БПП "Солідарність" - тільки в трьох.

Результати виборів в ОТГ, які є останніми великими місцевими виборами перед президентськими і парламентськими в 2019 році, на думку Тимошенко, є правдивою соціологією.

Юлія Тимошенко подякувала виборцям за підтримку партії, пообіцявши демонтувати "стару систему".

Нагадаємо, в неділю, 29 квітня, в 40 об'єднаних територіальних громадах в 17 областях України відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів.

"Партія "Батьківщина" знову перемогла на виборахмісцевих рад об`єднаних територіальних громад. Це були шості такі вибори. Вони пройшли у 40 громадах, розташованих у не досить сприятливих для Ю. Тимошенко областях. Однак її команда взяла там 35,4% депутатських мандатів, здобувши перші місця в 11 з 17 областей, де пройшли вчорашні вибори. Команда президента - 27,1% За БПП – перші місця у трьох областях", - прокоментував політичний експерт Костянтин Матвієнко на своїй сторінці Facebook.