RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Стало відомо, як Медведчук намагався шантажувати Ахметова

У спробі влитися в загальний політичний проект з олігархами Рінатом Ахметовим та Дмитром Фірташем кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук намагався погрожувати Ахметову своїми зв'язками з російським гарантом.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Як відомо, влітку Медведчук вийшов з політичної тіні та приєднався на правах рядового члена до партії "За життя" народного депутата Вадима Рабіновича. Одночасно стало відомо про його закулісні переговори з Рінатом Ахметовим та Дмитром Фірташем, що стоять за Опоблоком, з метою об'єднання на президентських виборах. За словами джерела в ахметовському "крилі", обговорювався союз на трьох. Також велися переговори окремо з кожною групою впливу. Симптоматично, що в цей момент соратник Медведчука Рабінович, який раніше звинувачував Опоблок в угодовській стосовно влади позиції, останнім часом заговорив про важливість єдності ідеологічно близьких сил напередодні виборів президента і парламенту.

Але з цієї затії Медведчука поки нічого не вийшло, про що говорять співрозмовники "Апострофа" в ОБ. "Віктор Медведчук [виступає] в якості кого?" – відповів питанням на питання співголова фракції Опоблоку Юрій Бойко, ймовірно, маючи на увазі незначний партійний статус екс-голови АП часів Кучми. Детальніше на цю тему "газовики" (як неформально називають групу Дмитра Фірташа і заступника голови фракції ОБ Сергія Льовочкіна) не хочуть говорити навіть неофіційно.

"Ми не погодилися", - повідомив видатний представник групи Ахметова не під запис. Судячи з його відповідей, союз з Медведчуком у цьому "крилі" визнали невигідним, а його претензію на рівноправність надмірною. "Які активи в Медведчука? Ну, ім'я, відносини з Путіним. І на цій підставі він пропонує рівноправне партнерство? Хіба це може вразити нас і Фірташа?!" – емоційно пояснює співрозмовник.

Він також дав зрозуміти, що Медведчуку не допомогли його методи ведення переговорів, де знайшлося місце і обіцянкам (нібито піднімалася навіть тема повернення контролю над підприємствами компанії Ахметова СКМ, відібраними в ОРДЛО), і навіть погрозам, виходячи із зв'язків кума президента РФ. "Але Ахметов не погодиться на шантаж з будь-якого боку. Один раз під когось ляжеш – все", - коментує джерело.

Детальніше про переговори про можливе об'єднання, читайте в матеріалі "Апострофа": Вибори на трьох:чому кум Путіна не зміг домовитися з Ахметовим і Фірташем.