RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мільйони людей в заручниках: Ляшко озвучив вихід з "опалювального" глухого кута

Лідер Радикальної партії Олега Ляшко вважає, що уникнути масових протестів через холодні батареї в багатьох українських містах можна, повернувши до бюджету премії керівників "Нафтогазу", покривши таким чином борги міст по теплу.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Увімкніть негайно людям газ, дайте тепло в квартири! Мільйони людей не можуть бути заручниками непрофесіоналізму, безвідповідальності, нечесності та аморальності", - написав він.

Політик закликав чиновників "Нафтогазу" повернути свої премії в бюджет і покрити з цих грошей борги населених пунктів. Народний депутат також переконаний, що "якщо чиновники не можуть вирішити проблеми людей, вони не повинні займати свої посади".

Політолог Олег Лісовий вважає, що виконання рекомендації Ляшка - дуже резонне і своєчасне.

"Вимоги Ляшка повністю збігаються з бажанням тих, хто опинився в такій дикій для європейської держави ситуації. До виключення опалення в українських містах привела не негода, чи не аварії, а банальне невміння управляти", - відзначає він.

За словами експерта, протести можуть торкнутися багато українців.

"Тому, закономірно, що люди швидко побачать винуватців, а пролонгація холодних батарей може призвести до масових протестів не тільки тих людей, які вже постраждали, але і тих, хто зрозумів, що таке" везіння "може трапитися в будь-якій точці України. Є шанс не те, щоб заспокоїти людей, але надати їм умови для можливості нормального існування при мінусових температурах, популістами при холодних квартирах своїх громадян бути нелегко ", - резюмує експерт.