RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Яценюк назвав основний виклик 2019 року для українців

Основний виклик для українців в наступному році - прості відповіді на складні питання, тобто популізм.

Про це в інтерв'ю заявив лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк.

"Основний виклик 2019 року - в політиці практично не видно людей, які усвідомлюють, що робити в країні, крім того, як зайти в офіс президента або прем'єра. На складні виклики пропонуються прості відповіді. Це популізм, вигідний, в тому числі, північного сусіда ", - сказав він.

Яценюк навів яскраві приклади передвиборчого популізму.

"Людям розповідають про збільшення зарплат, але не говорять, де візьмуть гроші. Про підвищення пенсій, але мовчать, з яких надходжень. Обіцяють знизити тарифи, але не дають відповіді про фінансові компенсатори, це сіє зневіру серед громадян України, а далі проросійські сили скажуть : бачите, ви хотіли в Європу, куди ви прийшли? ", - заявив лідер партії.

Він також додав, що в майбутній рік українці заходять з негативними очікуваннями.

"Вибори 2019 - це утримання курсу, обраного в 2014-му, і його розвиток, в наступний рік ми заходимо в більшості своїй з негативними очікуваннями - ця тенденція почала з'являтися в 2016 році. Існують реальні виклики в економіці - не можна за кілька місяців вирішити проблеми , які формувалися протягом 30 років. Нема прецедентів в світі. Негативу, на жаль, додала внутрішня боротьба за владу, яка не мала нічого спільного з відповідальністю перед Майданом. Поки ти думаєш, як утримати країну, інші сили працюють як диверсанти в твоєму тилу ", - заявив Яценюк.

Лідер "Народного фронту" нагадав про помилки, скоєні партнерами по коаліції в 2016 році

"Вони (коаліціанти -" Апостроф ") підписалися підтримувати уряд, а не знищувати його. Але вийшли з коаліції. Їх офіційні заяви були протилежністю тому, під чим вони ставили підписи при формуванні коаліції. Ті, хто залишився, встромили ножа в спину прем'єру. Хто тоді займався зняттям уряду? Читайте офіційні заяви БПП. В воюючій країні фактично було здійснене неконституційне усунення законного уряду, а країну поставлено на грань політичної кризи, в умовах збройної агресії ", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Кризи в той час не сталося тільки тому, що команда "фронтовиків" втримала стабільність, вважає Яценюк.

"Одні грали сірниками, а пожежа довелося гасити нам. Ми не зруйнували коаліцію. Чи не знищили парламент. Чи не відправили країну на перевибори за сценарієм 2005 року. Що сталося тоді в результаті самопоїдання демократів? Відродження Януковича. Продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ. Зміна курсу країни в бік Росії. Відмова України від Угоди про асоціацію з ЄС, ось ціна. У 2016 році ми не могли навіть думати про такий сценарій. Я пишаюся і дякую команді "Народного фронту", яка вистояла під градом дискредитації і брехні, ми втрачали рейтинги, але були тією основою, яка в найвідповідальніший момент врятувала країну від хаосу ", - сказав Арсеній Яценюк.