RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бездарна клоунада: стало відомо, чому українці готові голосувати за Зеленського

Судячи з результатів останніх опитувань, українці втомилися від бездарного "лицедійства" діючих політиків і хочуть замінити їх на більш талановитих.

Таку думку в матеріалі для "Апострофа" висловив політолог Петро Олещук.

"За великим рахунком - це (результат опитувань - " Апостроф ") демонстрація українським соціумом недовіри до чинних політиків. Настільки втомилися від їх бездарної клоунади, що хочуть, щоб бездарних артистів замінили більш талановиті. Це сигнал для політиків і технологів, які традиційно вибудовують політичний дискурс навколо протистояння між "вчора" і "позавчора" ", - сказав експерт.

За його словами, основна причина "сюрпризу" - високих рейтингів шоумена Зеленського - відсутність можливості проголосувати "проти всіх" надія, що нові діячі не будуть гірше старих політиків.

"Що стосується високої підтримки Зеленського, на це є комплексні причини. Хтось може дійсно" по приколу ", а хтось таким чином висловлює свій протест. У нас в бюлетені усунули позначку "проти всіх", тому деякі можуть таким чином висловлювати свій протест через відсутність вибору, і те, що їх заганяють в ситуацію фактично виборів без вибору. хтось хоче побачити хоч якісь нові обличчя, розраховуючи на те, що нові точно не будуть гірше діючих. А хтось, можливо, асоціює Зеленського з тим іміджем, який він створив а публіці ", - додав Олещук.

Нагадаємо, 13 листопада було оприлюднено соціологічне дослідження, яке провело три авторитетні організації - КМІС, Центр Разумкова та Соціологічна група "Рейтинг". В опитуванні взяло участь 10000 чоловік, похибка становить не більше 1%.

За його даними Тимошенко готові проголосувати 21 відсоток громадян, що визначилися з вибором. За шоумена Володимира Зеленського - 11%. Чинний президент Петро Порошенко на третьому місці. У другому турі Тимошенко перемать всіх можливих конкурентів.