RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Тимошенко і Ляшко очолюють президентський рейтинг в Чернігівській області - опитування

Голова Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко та лідер Радикальної партії Олег Ляшко є лідерами президентського рейтингу в Чернігівській області - їх готові підтримати 26,8% і 17,9% відповідно тих, хто визначився і братиме участь у виборах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в регіоні соціологічною групою "Рейтинг" у рамках проекту "Портрети регіонів" з 16 листопада по 9 грудня2018року.

Всього в дослідженні, проведеному методом особистого інтерв'ю, прийняло участь1600жителів Чернігівської області. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

За шоумена, лідера партії "Слуга народу" Володимира Зеленського в області готові проголосувати 12,8% респондентів, за чинного президента України Петра Порошенка- 8,8%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 7,7%, за лідера "Опозиційною платформи - За життя" Юрія Бойка - 7,4%. Рейтинг інших кандидатів - менше 4%. Майже кожен п'ятий житель області ще не визначився з вибором кандидата.

При цьому, згідно з результатами дослідження, кожен п'ятий опитаний вірить, що Тимошенко переможе на президентських виборах. За останній рік кількість тих, хто переконаний в її перемозі, зросла в півтора рази. У перемозі П.Порошенко впевнені 11% (в минулому році - 13%). Перемогу Олега Ляшка бачать близько 9%. В позитивний результат інших кандидатів вірять не більше 5% опитаних. У своїх фаворитах впевнені в основному прихильники Тимошенко, Порошенка та Ляшка.

У рейтингу партій лідирує "Батьківщина", яку підтримують 26,6% тих, хто визначився і візьме участь у виборах. За Радикальну партію готові віддати свої голоси 19,1%, за партію "Слуга народу" - 10,5%, за Громадянську позицію - 8,1%, за БПП Солідарність - 6,9%, за Опозиційний блок - 6,4%, за Аграрну партію - 3,9%, за "Укроп" - 3,1%. Рейтинг інших партій - менше 3%. У той же час, майже кожен п'ятий житель області не визначився з вибором партії.